Cupping Massage 


Bij cupping massage wordt door middel van glazen, siliconen of kunststof koppen de huid vacuüm getrokken. Door het vacuüm zuigen van de huid en het maken van masserende bewegingen, wordt de bloedsomloop gestimuleerd, de aanmaak van histamine en endorfine bevorderd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Vetophopingen en verklevingen worden losgemaakt en het vacuüm onder de cup trekt de afvalstoffen uit de spieren en weefsels. Het effect van massage met cups is te vergelijken met bindweefselmassage en werkt zeer ontspannend en zorgt voor een betere doorbloeding. Hierdoor wordt ook de aanmaak van collagene en elastische vezels gestimuleerd. Collagenen geven stevigheid en elastische vezels veerkracht en soepelheid van de huid.
 
Cupping massage kan worden ingezet voor onder andere: stimuleren van het ontgiftingsproces van het lichaam, stimuleren van de bloedcirculatie,  afvoer van afvalstoffen in bloed, spieren, bindweefsel en huid, sneller spierherstel na het sporten door de verhoogde toevoer van bloed naar spieren en fascia(weefsel dat alles in ons lichaam met elkaar verbindt), verlaging van de spierspanning, geestelijke en lichamelijke ontspanning, steviger en soepeler maken van de huid, vermindering van verklevingen, striae en littekenweefsel, vermindering van rimpels, de-activatie van triggerpoints, stimuleert en versterkt het immuunsysteem.
 
Wanneer mag een cupping massage niet worden ingezet? In ieder geval niet bij koorts of algeheel ziek voelen of uitputting, vaataandoening waar onder ook trombose, hoge of lage bloeddruk, hartklachten en na een zware maaltijd. 


Het is een mooie aanvullende techniek, die niet pijnlijk is. Ook het ontstaan van blauwe plekken is geen uitgangspunt bij deze massage. Soms ontstaat er toch een blauwe plek. Dit kan geen kwaad en het lichaam zorgt zelf voor herstel hiervan.