Voetreflexmassage

Bij voetreflexmassage of voetreflexologie wordt de denkwijze gehanteerd dat het lichaam en geest van de mens een eenheid is. Als dit in evenwicht is, voelen we ons gezond, maar wordt dit verstoord, dan voelen we ons ziek.

Wanneer de zenuwen en weefsels vanuit de voeten niet juist of volledig functioneren ontstaan er blokkades in de natuurlijke energiedoorstroming, met als gevolg dat er lichamelijke pijntjes kunnen optreden, of dat je je ziek voelt.

Voetreflexmassage helpt om het lichaam te ontspannen en helpt daarmee om eventuele blokkades te verwijderen en de energiedoorstroming te bevorderen, waardoor lichaam en geest weer in evenwicht komen. Deze vorm van drukpuntmassage zorgt voor een algehele welbevinding van het lichaam en zorgt voor een betere doorbloeding van onze bloedvaten. Hierdoor worden afvalstoffen beter naar uitscheidingsorganen vervoerd en tegelijkertijd worden de hormoon- en zenuwfuncties kwalitatief beter.

Deze massagevorm is geschikt voor iedereen die lichamelijke klachten ervaart, veroorzaakt door bv. stress, overbelasting, chronische pijnklachten en andere blijvende ziekteverschijnselen. Deze massage kan een zeer verlichtende werking hebben, maar zal regelmatig herhaald moeten worden om het effect te behouden.